Vinyylikorkkilattia on meidän valinta

Jaa eteenpäin:

Talo on taas editystynyt ihan mieletöntä vauhtia ja ollaan blogissa keskitytty enemmän rakentamiseen ja vähemmän sisustamiseen. Sisustusasiat on kuitenkin nyt vahvasti mielessä ja jotain päätöksiä ollaan jo saatu tehtyä, muun muassa tässä postissa esiteltävä vinyylikorkkilattia. Nyt kun lattiat on valettu ja väliseiniä aletaan tekemään alkaa huoneet jo hahmottumaan ja talolla on ihana käydä fiilistelemässä miltä tuleva koti alkaa näyttään.

Viikonloppuna mietittiin lattiamateriaaleja ja saatiinkin päätettyä millainen lattia tulee olohuoneseen, ruokailutilaan ja makuuhuoneisiin, sekä yläkerran aulaan. Materiaali oli oikeastaan päätetty jo aiemmin. Vinyylikorkkilattia oli meille loppujen lopuksi aika helppo valinta sen helppohoitoisuuden ja kestävyyden vuoksi. Edellisessä asunnossa meillä oli parketti, joka oli erittäin hyvä, mutta kolhuherkkä se meidän perheessä oli. Toki parkettejakin löytyy eri laatutasoja mutta niissä nousee hinnat helposti todella korkealle. Laminaatti ja vinyylilankku ovat varmasti molemmat hyviä ratkaisuja vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa mutta päädyimme silti vinyylikorkkiin, koska se oli jalkatuntumalta meidän molempien mielestä paras: pehmeä mutta kestävä – hyvä combo meille.

Sävyn kanssa olikin sitten enemmän mietittävää. Lähdimme enemmän harmaaseen taittavista sävyistä liikenteeseen, mutta kun käytiin katsomassa mallipaloja tultiin siihen tulokseen, että halutaan vähän enemmän lämpöä lattian sävyyn. Päädyimme siis etsimään sellaista sävyä, jossa on myös häivähdys tammea. Itse tarkastelimme Korkkipisteen ja Wicanderssin valikoimia.  Korkkipisteeltä Ash White Washed ja Wicandersilta Camel Oak Whitewashed sekä Chalk Oak lähtivät mallipalojen muodossa vertailuun talolle.
Vinyylikorkkilattia asennus

Sävyvaihtoehdot rivissä

Korkkipisteen Ash White Washed ja Wicandersin Sand Oak olivat lähinnä sitä mitä etsittiin. Näytepalat katseltiin eri suunnista ja valoista päivän verran. Lapsetkin kiinnostuivat tästä hommasta ja testasivat materiaaleja ajamalla pikkuautoilla ja hyppimällä niiden päältä.
Vinyylikorkkilattia valinta

Nuorempi sisustussuunnitelija työssä

Yritimme löytää erilaisia valaistuksia sävytesteihin. Meidän nykyisessä asunnossa on valaisin sävyt aivan erilaiset kuin tulevassa, joten pääosin testasimme luonnonvalossa ikkunan alla. Kävimme mallipalojen kanssa myös talolla. Korkkipisteen Ash White Washed mallipala oli loistava, koska se oli tarpeeksi iso niin sävystä sai hyvän käsityksen.
Vinyylikorkkilattia

Vinyylikorkkilattia ja laattavaihtoehdot rivissä

Vinyylikorkkilattia asennus

Vinyylikorkkilattian sävyn testausta

Vinyylikorkkilattia ja lopullinen valinta

Lopulta valitsimme Korkkipisteen Ash White Washed sävyn, jossa on rosoinen ja vahvasti struktuurinen pinta. Päätökseen vaikutti eniten se, että sävy oli kaikesta valikoimasta mieleisin. Tuote vaikutti erittäin laadukkaalta ja helpolta asentaa. Sävyn lisäksi valintaan vaikutti myös hinta. Kilpailevat tuotteet (esim.  mainittu Wicanders) olivat kalliimpia, vaikka tuote itsessään on ominaisuuksiltaan samantyyppinen tuplakorkki.
Helpottaa aina vähän kun saa yhden asian lyötyä lukkoon niin se taas rajaa seuraavienkin materiaalien väriskaalaa. Seuraavaksi pohdinnassa on muihin tiloihin tuleva lattiamateriaali, tai lähinnä sen sävy. Tulemme siis laittamaan muihin tiloihin kivilattian ja nyt pitäisi päättää onko se vaaleampi vai tummepi kuin valitsemamme vinyylilattia. Kontrastia kuitenkin jompaan kumpaan suuntaan haetaan. Siitä lisää seuraavassa blogissa.

Jaa eteenpäin: