Pintojen valmistumista – päivitys projektin etenemiseen

Jaa eteenpäin:

Talolla alkaa olla jo paljon valmista pintaa ja joka päivä tapahtuu. Moni seinä on saanut lopullisen maalipinnan ja osa korkkilattioistakin on asennettu.

Korkkilattian asennus

Poikien huoneen lattia-asennettu

Tiedosto_006 (24)

Isomman makuuhuoneen seinät maalattu. Tämän kuvan ottamisen aikaan lattia oli vielä vaiheessa – nyt sekin on tehty.

Laatoitushommatkin alkoi tällä viikolla ja keittiön lattia on saanut jo laattapinnan, vain saumaus puuttu. Keittiön kokoaminenkin aloitettiin viime viikonloppuna ja sitä voidaan jatkaa heti kun lattia on laatoitettu ja saumattu.

Keittiön runkojen asentaminen oli nopeaa hommaa. Ainoa haaste tuli vesipostiliitännän kanssa. Oikeanpuoleisen kaappirivistön takaa kun oli tarkoitus vetää vesiposti ulkoseinään. Sinne on kuitenkin keittiösuunnitelmassa suunniteltu laatikostot, joten vähän on ahdasta. Putkari tulee tätä tarkastelemaan piakkoin.

Keittiön runkojen asennus

Keittiön rungot asennettu ja saareke koottu

Yläkerta alkaa yleisesti ottaen olla lähellä valmista. Paitsi WC/pesuhuone, jota ei ole vielä aloitettu laatoittamaan. Lasten huoneista puuttu vain tapetit ja listat. Poikien huoneeseen on tulossa Mr Perswallin Abc You tapetti, mutta tytön huoneen tapetti on vielä hakusessa. Tytön huoneen maalipinnasta tuli tummempi kuin osasimme ajatella, joten tapetin pitää olla rauhallisempi ja väriksi olemme valinneet harmaan. Molemmat lastenhuoneet on siis muuten maalattu mutta yhdelle seinälle tulee tapettipinta. Tytön huoneen maali on Tikkurilan sävyä J427 ja tapettivaihtoehtoina on joko Ferm Living Harlequin tai Hibou Home Raindrops, molemmista mietinnässä siis tuo harmaa / hopea sävy. Viikonlopun aikana pitäisi päätös tehdä, että saadaan kaikki tapetit tilaukseen.

Hommat etenee siis talolla hyvin. Vieläkin aika pienillä vastoinkäymisillä mennään. Ensimmäiset laatat kun saatiin lattiaan kävin huomauttamassa, että ne oli ladottu väärin. Onneksi ripeät laatoittajat tulivat vielä saman illan aikana irroittamaan laatat ja ne saatiin ladottua oikein ilman sen suurempaa hävikkiä.

IMG_2379

laatat asennettuna ensin tasasaumaan

IMG_2381

Ei muuta kuin joka toinen rivi pois…

IMG_2390

..ja seuraavana päivänä uusi yritys

Vaalean lattialaatan kanssa käytämme saumaukseen muuten epoksia, sillä se pysyy paremmin puhtaana kuin tavallinen sauma-aine. Epoksin puhdistusprosessi on monivaiheinen ja saumattuja pintoja ei saa peittää 5 vuorokauteen saumaksesta, mutta lopputulos on varmasti tämän työn arvoinen. Valkoinen on muutoin varsin haavoittuvainen.

Joku tarkkasilmäinen on saattanut huomata, että toinen lastenhuone on projektin aikana nimetty pojan huoneen sijaan poikien huoneeksi. Eilen saapui maailmaan pari viikkoa etuajassa toinenkin poika meidän perheeseen, joten meidän perheessä riittää vilinää seuraaviksi kuukausiksi 🙂

Jaa eteenpäin: