Yhteistyökumppanit

ARKKITEHTI:  Arkkitehtuuritoimisto Taso Oy, Maija Tolmunen, Arkkitehti SAFA

Unelmatalosta taso arkkitehtuuri

MAATYÖT: Maarakennus T. Haavisto

pohjatyöt unelmatalo

PERUSTUKSET: Osana Jetan pakettia (Perustava)

TALOTOIMITTAJA: Jetta-Talo, myyjänä Pekka MäkinenJetta talon valinta - Unelma Talosta

URAKOINTI RUNKOPAKETISTA LEVYPINNOILLE: Parke Oy

parke

MAALÄMPÖTOIMITTAJA: Ei vielä valittu

VASTAAVAMESTARI: Suunnitteluhuone Tommi Riihimäki

IKKUNATOIMITTAJA: Piklas

ikkunoiden valinta unelmatalo

KEITTIÖ: Ei vielä valittu

RAUTAKAUPPATAVARA: PÄLKÄNEEN RAUTIA

SISUSTUSSUUNNITTELU: Suunnitteluhuone Niinä Riihimäki

 

 • Vesa Pohjankunnas

  Terve, hienon blogin olette tehneet. Tullut luettua yhden jos toisenkin postauksen. Päädyimme itse kanssa jetta-taloon ja tarkoitus olisi aloittaa rakentamaan ensi kuussa. Sellainen kysymys että minkälaiset sopparin teitte parjen kanssa? Tunti vai urakkasopimuksen. Tarvisi löytää kanssa hyvät tekijät kun päädyimme kuten tekin ja samoista syistä vesikattotoimitukseen.

  • Miika – Unelmatalosta

   Moro! Parken kanssa tehtiin urakkasopimus. Siinä sisässä oli sähkärin ja putkarinkin työt, jotka Parke ostaa muualta. Putkarin kanssa mennyt kaikki hienosti, ja vaikka ovatkin vähän pidemältä, ei ole ollut ongelmia. Sähkärin ottaisin nyt itse erikseen, jos tekisin hommaa uudestaan, heidän kanssa on ollut vaikea saada hommia sopimaan yhteen. Parken kanssa homma toimi ihan ok. Vaikka myyvät koko paketin, joudut silti hoitamaan itse kommunikoinnin kaikkien kanssa suoraan eli varsinaista kokonaisurakkaa heiltä ei saa, vaikka ostatkin yhdellä sopimuksella. Lisäksi Parken (ja varmasti kaikkien muidenkin) kanssa kannattaa todella tarkasti käydä läpi, jos on poikkeavia ratkaisuja. Meidän tapauksessa sain itse tehdä aika monen asian uusiksi myöhemmin.

   Jetan kanssa kaikki meni alussa hyvin mutta nyt kun on alkanut käymään ilmi tiettyjä suunnitteluvirheitä olemmekin jo ihan formaalissa reklamaatioprosessissa. Sellainen perusvinkki Jetan kanssa, että myyjään ei kannata luottaa lainkaan. Myyjällä ei ole Jetan organisatiossa mitään valtaa vaan kaikki päätetään tehtaalla ja he taas eivät lue mitään muuta kuin sopimusta. Tällä hetkellä en enää lähtisi Jetan kanssa tekemään. Jetan tuote on mielestäni vieläkin ihan hyvä mutta heidän asioiden hoito huonoa.

   Tsemiä teidän projektiin!

   • Vesa Pohjankunnas

    Kiitoksia nopeasta vastauksesta. Kysyn Parkelta tarjouksen mutta jätän lvi ja sähköt molemmat pois kun ne hankin muualta joka tapauksessa. Voin viestittää miten käy.

    Sellainen kysymys vielä jetasta että missä suunnittelu virhe on? Heidän rakenteessaan vai jossain muualla? Meillä suunnittelija piirsi rossipohjaan eristeet eristeet ontelolaatan yläpuolelle. No muutettiin itse koska rakenne on ainakin omasta mielestäni riskirakenne.
    Saman olen huomannut että kun kauppa on tehty niin asiointi melkeimpä kaikesta siirtyy tehtaan kanssa vääntämiseksi kun olemme muutaman asian vielä haluttu muuttaa sopimuksen jälkeen.

    • Miika – Unelmatalosta

     Reklamaatiossa on aika pitkä lista asioita. Osa on suunnitteluvirheitä ja osa toimituspuutteita. Tässä nyt muutamia: 1) Terassin katon kaadot tehty väärin – vesi seisoo 2) 170mm karmisyvän ikkunan vieressä on kiinni 130mm karmisyvä ovi 3) Toimituspuutteita vielä 6kk toimituksen jälkeen. Nämä on kirjattu jo hyväksymisvaiheessa mutta ei tunnu painavan siellä kun saivat rahat. Lista on aika pitkä mutta tuossa nyt pari.

     Yleisesti ottaen tehdastyön laatu oli aika heikkoa. Sai itse viettää aika tovin levyttäessä uudestaan tehtaalla jo “levytettyjä” kipsejä. Lisäksi seinien suoruudessa oli heittoa paljon mistä osa selvisi vasta myöhemmin.

     • Miika – Unelmatalosta

      ja nuo yllämainitut Jetan mielestä siis ei ole virheitä….

     • Vesa Pohjankunnas

      Aikas kovia juttuja! Tuon karmi homman kyllä myyjäkin olisi pitänyt sanoa/huomata! Mutta eipä ne kaikkia sano/huomaa. Meillä kastellin myyjä jätti kaikki kevyet sisäseinämateriaalit pois tarjouksesta, pikku juttu olivaan et ulkoseinöt olivat vain kantavia joten sisäseinät eivät kuuluneet pakettiin. Jäi siihen se homma kastellin kanssa. Ulkoseinien vinous on kyllä aikas paha juttu..kyllä siinä on jotain pahemmin mennyt pieleen. Kyllä uudessa talossa luulisi suorat seinät saavan.
      Noita kipsilevyjen kestävyyttä itekin vähän ihmetellyt mutta katsotaan kuinka meidän käy kun vko 35 paketti saapuu tontille

     • Jukka

      No miten ratkaistiin tuo erilainen karmisyvyys ikkunoissa ja ovessa. Oliko juurisyy siinä että hankit itse ikkunat ja talotehdas ovet? Miksi uuteen taloon 130 mm karmi?

 • Toinen Tamperelainen

  Ootteko ollu Maija Tolmuseen tyytyväinen. Meillä pääsuunnittelijan valinta käsillä.

  • Miika

   Moikka, tulee varmasti myöhässä mutta tosi tyytyväisiä oltiin 🙂