Lattialaatoitus jatkuu

Jaa eteenpäin:

Laattahommat saatiin käyntiin viime viikolla keittiöstä ja jatkuvat tällä sekä ensi viikolla. Ensimmäisenä keittiön jälkeen vuorossa muut alakerran lattialaatoitukset, joita laskelmien mukaan tulee noin 33m2. Tiloina tarkoittaa eteistä, alakerran wc:ta, vaatehuonetta, kodinhoitohuonetta, arkieteistä ja keittiötä.

Laatta on 30×60 joten kaatojen teko oli hieman haasteellista mutta eipä nuo mitkään varsianaisia märkätiloja ole. Tässä koonta laatoituksien etenemisestä.
Homma alkoi levytyksien viimeistelyllä. Viimeiset levytykset luja-levyllä elementtiseinien ulkopintaan, joissa oli vielä vain SPU+koolaus. Lujalevystä pitää sen verran mainita, että muun muassa taloon.comin sivuilla sanotaan, että se on mattoveitsellä työstettävissä. En tiedä millaisia mattoveitsiä porukalla on mutta kyllä tämä oli ihan rälläkkä tavaraa. Mattoveitsellä ei ollut tässä hommassa mitään käyttöä. Kiinnitys tehtiin kipsilevytykseen tarkoitetuilla ruuveilla.
Pesuhuoneen levytys lujalevyllä

Pesuhuoneen levytys lujalevyllä

Yläkerrassa suihkun vesiputket tulivat elementtiseinän etupuolelle välipohjavalussa, joten myös suihkuille oli tehtävä joku pieni kotelo. Päädyimme tekemään vähän isomman kotelon. joka toimii samalla pullotelineenä. Tämän kotelon teimme ihan kipsilevystä.

Kotelo hanakulmille ja taso shampoopulloille

Kotelo hanakulmille ja taso shampoopulloille

kevytsoraharkkoseinän tasoitus

Pesuhuoneen kevytsoraharkkoseinän tasoitus

Jos ihmettelit mitä viivoja tuohon yo. kuvaan on piirretty, siinä on hahmotelmaa shampoohyllykotelosta. siitä erillinen postaus jossain vaiheessa.

 

 

Seuraavaksi vuorossa oli vesieristykset. KHH ja WC tiloissa vesieristettiin vain lattia pienellä seinä nousulla ja märkätilan sitten luonnollisesti kokonaan.

Kodinhoitohuoneen vedeneristys

Kodinhoitohuoneen vedeneristys tehty

Kurapisteen vedeneristys

Kurapisteen vedeneristys

Lattialaatoitus pyrittiin tekemään ohuella saumalla ja siinä on onnistuttukin hienosti. Laatta on Vehoniemen laattamyymälästä Atlas Concorden Mark sarjan 30×60 lattialaattaa.  Kaikki lattialaatoitukset tehtiin tiililadonnalla käyttäen laatantasausjärjestelmää.

Laatantasausjärjestlmä

Laatantasausjärjestelmällä saa ohutta saumaa ja korkealaatuista jälkeä

Laattapinta

Valmista laattapintaa

Laatoituksien lomassa asensimme ulko-oven. Tässä tulikin haaste, joka minun mielestä on ihan suunnitteluvirhe. Oven vieressä nimittäin on ikkuna, jonka karmisyvyys on 170mm. Tuo karmisyvyys oli määrätty Jetta-talon puolesta. Ikkunan viereen tullut ovi onkin sitten 130mm karmisyyvyydeltää. En ollut osannut tuota tarkistaa, kun oletin, että vierekkäin rakenteessa olevat ikkuna ja ovi tulisivat samalla suunnitteluperiaatteella. Tässä on kysely vetämässä Jetan suuntaan – odotamme vastausta, että vaihtuuko karmi. Ao- kuvasta näkee ongelman. Kyllähän tuon saa smyygitettyä mutta taas turhaa lisätyötä ja näpertämistä johon kuluu tasoituksineen 1-2 päivää. Päiviä ei tässä vaiheessa on hukattavaksi.

Tiedosto_002 (36)

 

Tiedosto_003 (35)

Valkoinen ikkunakarmi ja musta ovikarmi ovat eri syvyydellä

Laatantasausjärjestelmä

Laatoitukset jatkuu

Laatoituksien jatkoa. Ensimmäinen lattiakaivo.

Laatoituksien jatkoa. Ensimmäinen lattiakaivo.

Epoksisaumattua pientaa ohuella saumalla

Epoksisaumattua pientaa ohuella saumalla

Laatoituksen jatkuu seuraavaksi pesuhuoneissa.  Päivitystä taas luvassa.

Jaa eteenpäin: