Korkean tilan katon akustiikkalevytys

Jaa eteenpäin:

Meidän ruokailutila tulee olemaan avoin myös toiseen kerrokseen, joten suunnitelmissa on isohko korkea tila. Alunperin tämä tuli ihan kaavasäädöksestä, koska kaavassa sanottiin, että yläkerran pinta-ala saa olla maksimissaan 70% alakerran pinta-alasta. Alue on 50- ja 60- luvulla rakennettua, joten kaavoittaja tietysti hakenut 1,5-kerroksista ratkaisua mutta tällainen korkeatila on toinen tapa tehdä kaavan mukainen suunnitelma.

Sen verran korkea ja iso tulee tuo tila olemaan, että akustointi pitää tehdä varmasti. Ko. tilassa kun on vielä erittäin isoja ikkunoita ja lasikaiteiset portaat, on tila akustoinnillisesti ehkä haastavin mahdollinen.

Korkean tilan katon levytysprojektiin liittyi siis myös akustiikkalevyjen asennus. Käyttämämme akustiikkalevy oli Ecophonin Focus B sarja eli liimattava 20mm levy. Kooksi valittiin 600mm x 1200mm.

Ensin vuorossa oli katon levytys korkean tilan osalta. Tämän levykerroksen tarkoituksena ei ole muu kuin antaa pohja akustiikkalevyjen liimaukselle. Suurta merkityksellä levytyksen laadulla ei siis ole. Paitsi että tasaista olisi syytä tulla. Akustiikkalevyissä näkyy välittömästi, jos katon tasaisuudessa on millikin heittoa.

Korkean tilan katon levytys

Katon levytyshommia

 

Katon leveytys kipsilevy

Viimeistä kipsilevyä viedään

Kun kipsit oli laitettu, vuorossa oli akustiikkalevyjen liimaus. Käytimme Ecophonin omaa liimatuotetta. Juuri sopivasti yksi liimatonkka riitti 35m2 akustiikkalevytykseen.

Akustiikkalevyä pystyi työstämään helposti. Valkoiseen levyyn syntyi erittäin helposti likaantumista, jota ei saanut millään enää pois. Ehdottomasti siis puhtaat valkoiset hanskat kädessä asennettavaa, koska sormenjäljet näkyy helposti. Muuten asennus oli helppoa. Mukavampaa kuin kipsilevyjen asennus.

Tässä kuvia etenemisestä. Suorakaiteen muotoisesta levystä tuli mielestäni varsin linjakkaan näköinen kokonaisuus.

Tiedosto_000 (102)

Akustiikkalevyt saapui taloon

Korkean tilan akustiikkalevytys

Puolet akustiikkalevyistä katossa

Tiedosto_004 (29)

Korkean tilan katon akustointi

Katon akustointi valmis

Jaa eteenpäin: