Seinien ylitasoitus ja maalaus: kilpailutus

Jaa eteenpäin:
Väliseinät on pystyssä ja kipsit on seinässä, joten seuraava työvaihe on seinien ylitasoitus ja pohjamaalaus. Vuorossa siis kilpailutus.
Mukaan kilpailutuksen tuli random syistä firmat:
Sanpal: Hyväksi todettu aiemmissa hommissa
Oriveden Tasoite– ja maalaustyöt: meidän Jetta-myyjä suositteli heitä. Tämä firma oli juuri tehnyt hänen omaan taloonsa ylitasoitukset ja pohjamaalauksen.
– Läjä tarjouksia urakkamaailma.fi palvun kautta
Ylitasoitettavaa pinta-alaa on talossa katot mukaan lukien n. 400 m2. Suurinosa firmoista halusi tarjota koko paketin eli ylitasoituksen, pintamaalauksen ja lopullisen pintamaalin. Tai pintamaali kiinnosti urakkasisällössä niin kauan kun pinta oli perus maalipintaa. Kun mainitsi Tikkurilan Tunto -seinän tai betonijäljitelmäseinän toteutettuna saneerauslaastilla tai märkätilatasoitteella yleensä vastaus oli, että tuntitöinä. Poikkeuksena oli maalaus Jääskeläinen, joka tuli urakkakaailman kautta. Ymmärrän toki että nuo struktuuripinnat on enemmän näpertelyä ja niissä on enemmän katsojan silmässä onko se hyväksyttävä vai ei.
Urakkamaailma.fi kilpailutus oli oikeastaan aika hupaisa. Laitoin palveluun erittäin lyhyen toimeksiannon:
“Uudiskohde Tampereella. Kohteen kuvat ohessa. Tässä urakassa seinien ylitasoitus pohjamaalaus + pinta-maalaus. Pintamaalaus pääosin yhdellä värillä. Yksi huone toisella värillä.”
Mukana oli toki myös pohjakuva ja leikkauskuva.
Tämän perusteella firmat antoivat tarjouksia jotka alkoivat 3500 eurosta ja päättyivät reiluun 7000 euroon. Nämä piti sisällään pelkät työt (ylitasoitus, pohjamaalaus ja pintamaalaus). Kutsuin pari käymään. Käynnin jälkeen tarjoukset nousi järjestäen, kun olivat aidosti nähneet tilan Mitäköhän olisi tapahtunut jos olisin vain hyväksynyt Urakkamaailmassa tehdyn tarjouksen?
Olin jo valitsemassa Maalaus Jääskeläinen Oy Urakkamaailman kautta mutta sitten tapahtui jotain hupaisaa. Vaihdoimme pari sähköpostia siitä vielä miten ikkunasmyygit pitäisi tehdä. Halusin ne listattomiksi eli kipsilevyistä piti väkertää smyygi. Samalla, kun kysyin heidän referenssejä, ja että pääsisikö jossain katsomaan heidän työnjälkeä, hanskat tipahti ja vastaukseksi tuli: “olemme tehneet paljon vastaavia kohteita mutta, koska tämä smyygiasia ei nyt aukea meille lainkaan niin emme tarjoakaan projektiisi”. Jep jep… taisi olla referenssit hakusessa 🙂
Tämän kokemuksen perusteella jätin kaikki muutkin urakkamaailman vaihtoehdot. Päätin valita jonkun firman jota joku tuttu suositteli. Jäljelle jäi siis kaksi firmaa: Sanpal ja Oriveden tasoite- ja maalaustyöt.
Lopulta valituksi tuli Oriveden tasoitus- ja maalaustyöt Oy eli OTM. Valintaan johti kilpailukykyinen hinta, selkeä kokonaistarjous sisältäen materiaalit ja luonnollisesti suosittelut.
Tasoitustyöt alkaa Huhtikuun alussa, joten sitä ennen pitää saada vielä kaikki loputkin levytykset tehtyä kattoja myöden.
Oriveden Tasoite- ja maalaustyö

Jaa eteenpäin: