Kattokonvektorin asennus

Jaa eteenpäin:
Konvektori on odotellut tontilla asennusta jo tovin. Tällä viikolla Parke kävi tekemässä korkean tilan kattoon alaslaskun, johon konvektori asennetaan. Kattokonvektoria ei voi asentaa vinoon sisäkattoon, joten alaslaskulla piti suoristaa katto konvektoria varten. Alaslaskusta tuli ehkä vähän isompi kuin olin alunperin ajatellut, kun halusin konvektorin aulan puolelle siten, että siihen pääsee käsiksi ilman, että pitää vuokrata alumiinitelineitä… Korkeutta jäi tilaan kuitenkin vielä ihan mukavasti.
Tämän näköinen siitä sitten tuli.
Tiedosto_003 (28)

korkean tilan katon alaslasku

Kattokonvektorin asennus saatiin tehtyä, kun putkari saapui paikalle. Ei ollut ihan iisi homma mutta päivän taistelun jälkeen konvektori on katossa ja odotti sähkärin kytkentää.  Ilmanvaihtokanavia piti myös katossa pidentää, että riittävät alaslaskun tasolle.
Tiedosto_001 (28)

Konvektori katossa

Tiedosto_003 (27)

Sähkärikin saatiin vielä samalla viikolla tontille, joten kattokonvektori on nyt asennettu ja toimintavalmis.
Tiedosto_002 (28)

Konvektorille pitää väkästellä kattoon luukku huoltotoimenpiteitä varten

Konvektorimalli on Nibe Cool-IN, joka toimii hyvin yhteen Niben maalämpöpumpun kanssa. Joku luukku pitää tehdä tuohon konvektorin viereen, josta pääsee ilmaamaan systeemin.
Seuraavaksi voidaan jatkaa korkean tilan katon levytystä. Se on onkin sarjaa hommia, jotka voisi tehdä joku muu.. Ei mieluisaa mutta eiköhän ne mennyt kattoon tiensä löydä. Levytys korkeaan tilaan tehdään nyt vasta, koska sitä ei tarvitse tasoittaa. Korkeantilan katon kipsilevyjen päälle liimataan suoraa akustiikkalevyt. Nämäkin pitäisi varmaan kohta tilata.

Jaa eteenpäin:
  • Topi Virkki

    Miten projektinne etenee? Olen seurannut tätä upeaa blogia ja mielellään kuulisi lisää.

    • Miika

      Kiitokset kysymästä! Nyt sain pari postausta julkaistua, joista vähän aukeaa missä tällä hetkellä mennään. Yritetään pitää blogipäivitystahti yllä 🙂