Jetta talo teki osuutensa – lopputarkastuksessa ei huomautettavaa

Jaa eteenpäin:

Parin viikon pystytyksen jälkeen Jetta talo on hyvällä mallilla, ja tämän viikon alussa vuorossa oli pystytystarkastus. Ihan kaikki Jetan tehtävät eivät olleet vielä tarkastuksen aikaan tehty, mutta pidimme silti tarkastuksen vähän etukäteen, koska minun piti lähteä työreissuun.

Viime viikonloppuna, ennen pystytystarkastusta, purimme telineet pois ja suoritimme ensimmäisen isomman siivouksen talolla. Telineiden purku sujui jouhevasti. Itse asiassa huomattavasti paremmin kuin odotin. Telineiden rakentaminen tuntui jostain syystä epämukavammalta kuin purku hommat. Kolmeen pekkaan tässä kesti noin 6 tuntia ja telineet oli kasassa.

Haki-telineet

Vuorossa Haki-telineiden purku

Ruukki Classic Musta Unelma Talosta

Kattokuvaa. Tällaisesta kuvakulmasta taloa tuskin tulee enää tulevaisuudessa katseltua.

Haki-telineet Unelma talosta

Haki-telineiden pylväät tulivat aikas lähelle laudoitusta. Juuri jäi tarpeeksi tilaa nostaa ne paikaltaan.

Haki-telineet Unelma talosta

Vajaan parin tunnin päästä tilanne näytti tältä

Unelma talosta

Ja muutama tunti myöhemmin talo telineet purettu ja talo paljasti itsensä ensimmäistä kertaa

Haki-telineet

Sitten telineet kasaan tien viereen lavalle odottamaan Cramon noutoa

Jetta-talo pystytys

Luultiin jo olevamme valmiita, kunnes huomattiin, että autokatoksen päälle oli jäänyt yksi alumiinitelinekompleksi.

Jetta-talo pystytys

Telineet kasassa ja talon ulkomuoto toisesta suunnasta

Jetta talo pystytys

Kun telineet oli purettu ja pakattu, vuorossa siivous.

Ennen kuin mennään itse pystytystarkastukseen, kerron tähän mennessä taloudellisesti suurimman virheeni, joka liittyy telinevuokraan. Kun lähdin telineita vuokraamaan, meidän vastaava laski HAKI-telineille oikeat määrät ja kilpailutti toimijat. HAKI-telineet kokonaisuudessa maksoi 25EUR+alv/päivä. Muutama päivä ennen pystytyksen alkua huomasin, että Jetta oli määritellyt myös siirrettävät alumiinitelineet talon päätyihin ja sisälle yhden avoimeen tilaan. Soitin Cramolle ja sanoin, että lisää samoilla alennuksilla pakettiin alumiinitelineet. En kysynyt hintaa…

Sain viikon vuokran jälkeen ensimmäisen laskun ja meni kahvit väärään kurkkuun. Laskun summa oli vähän reipas tonni viikolta. Että mitä?! Niin, nuo alumiinitelineet olivat neljä kertaa sen hintaiset mitä HAKIt. Harmittavinta oli se, että suurinta osaa alumiinitelineistä ei ikinä käytetty. Tästä seurauksena siis isoin virhe tähän mennessä: reipas tonni paloi tyhjyyteen. Tämän olisi voinut välttää a) tiedostamalla hinta b) käymällä telinetarpeet vielä tarkasti läpi pystyttäjien kanssa. Tämä jäi kyrsimään erityisesti, koska melkein se tonni makasi lumessa tuon vuokra-ajan…

No nyt siihen pystytystarkastukseen. Maanantaina tehtiin Jetan osuuden tarkastus. Tarkastus käytiin meidän vastaavan ja Jetan toisen pystyttäjän kanssa läpi. Jetalta oli aiemmin postissa tullut ao. ohje tarkastukseen.

Unelmatalosta

Seinät olivat suorassa niin ensimmäisessä kuin toisessakin kerroksessa. Mitään ei puuttunut ja mitään isompia kolhuja ei löytynyt. Varsin puhtailla papereilla tarkastus meni läpi ja nimet laitettiin paperiin. Varsin mallikkaasti meni siis Jetta talo osuus meidän projektissa!

Pari päivää tarkastuksen jälkeen tuli muuten Jetalta puhelu, että autokatokseen asennettu aluskate on väärä. Aluskate ei kuulemma sovellu hitsattavan huopakaton kanssa. En tiedä miten tämä oli tehtaalla huomattu mutta sieltä päästä se info kuitenkin tuli. Ja hyvä että tuli, koska nyt asia on tiedossa, ja katon vaihto on aikataulutettu keväämmälle.

Tässä vaiheessa ihan lyhyt summaus omista Jetta talo -kokemuksista. Hyvista asioista mainittavaa:

  • Reilu muutoshinnoittelu projektin aikana
  • Hyvät perusohjeistukset amatöörirakentajalle projektin aikana
  • Hyvä ja tehokas pystytysporukka
  • Kaikin puolin rehti ja aikaansaava meininki

Kehitettävää puolelle ehdottaisin:

  • Koska tällainen taloinvestointi on monelle se elämän isoin investointi, sen eteneminen kiinnostaa varsin paljon. Voisiko toimitusajan aikana tulla jotain tietoa toimituksen etenemisestä?
  • Omassa telinesähläyksessäni voin pääasiassa katsoa peiliin mutta tässä voisi ehkä ohjeistusta tarkentaa tai ainakin ottaa pystyttäjien kanssa tarkempi audienssi telineistöön osaksi prosessia. Meidän projektissa oli turhan kalliit telineet…

Hyvillä fiiliksillä eteenpäin! Tästä jatkaa sitten Parke. Ensimmäisenä agendalla yläpohjan eristäminen eli SPU-levyjen asentaminen ja sitten puhallusvilla kattoon. Sen jälkeen talo alkaa olla valmis lämmitettäväksi.

Jaa eteenpäin: