Betoniseinä neljällä tapaa

Jaa eteenpäin:
Meidän taloon tulee aika moneen tilaan niin sanottu betoniseinä. Siis tietynlainen jäljitelmä. Tuo toteutus on ollut pop jo muutamia vuosia (lienee aikamme puolipaneeli) mutta meitä miellyttää vieläkin.
Olemme kuitenkin valinneet lähes jokaiseen “betoniseinään” erilaisen toteutustavan:
 1. Pieni WC – saneerauslaasti
 2. Kodinhoitohuono – märkätilatasoite
 3. Olohuone ja eteinen – Tikkurila tunto hieno
 4. Pesutilojen lattia – Belle Artin hartsipinnoite
Tällä viikolla toteutin kaksi ensimmäistä. Molemmissa menetelmä oli sama.
 1. Laastin/tasoitteen levitys seinään
 2. Kuviointi
 3. Kuivuminen
 4. Hionta
 5. Pinnoitus
Itse laastin levityksessä ei ole mitään ihmeellisiä kikkoja. Laasti seinään ja pientä kuviointia voi tehdä lastalla tai sienellä, riippuen siitä . Näitä kuviointeja voi pehmentää tai poistaa hiontavaiheessa, joten sen suuremmin ei kannata stressata kuvioiden ulkonäöstä. Tässä muutamia kuvia laastin levityksestä.
Tiedosto_001 (39)

Kuraa seinään – tässä vaiheessa vähän jännitti

Tiedosto_002 (39)

Tässä vaiheessa jännitti vielä enemmän

Päivän odotuksen jälkeen hioin seinän ja sitten alkoi mietintä, että millä tuo seinä pinnoitetaan ettei se pikkuhiljaa varise alas. Ensimmäisenä koitin Sauna Supia mutta lakkapinnasta tuli vähän turhan kiiltävä.  Testasin sitä seinän osuuteen, jonka eteen tulee kaappi.  Alla vasemmalla näkyy sauna supi testailut ja oikealla pinnoite tehty ns. nanopinnoitteella. Jälkimmäinen ei juurikaan muuta pintaa, joten sillä päädyin vetämään muutkin seinät. Huonosti noi kiillot tosin näkyy kuvasta…

Tiedosto_009 (18)

Sauna supi testeja keskellä vasemmalla ja oikealla nanopinnoite

betoniseinä

Tällaista…

Tiedosto_006 (27)

listaakin jo paikalla

Hionnan jälkeen pinta on tärkeä käsitellä jollain, koska pelkkä tasoite pölyää ja murenee pienestäkin hipaisusta. Me tosiaan päädyttiin sellaiseen nano-pinnoitteeseen, joka ei muuta pinnan ulkonäköä. Näihin voi käyttää myös esim. hartsisuojaa.
Samalla tyylillä tehtiin siis kodinhoitohuone sekä pieni alakerran wc. Alakerran wc vain tehtiin saneerauslaastilla ja kodinhoitohuone märkätilatasoitteella. Märkätilatasoite on harmaa kun saneerauslaasti on enemmän ruskea. Nämähän voi maalata päälle mutta me jätimme tälle pinnalle ainakin toistaiseksi.
Muut betoniseinä versiot tulee sitä myöden kun saamme valmiiksi. Ensi viikolla tehdään pesutilojen hartsit ja sen jälkeen Tunto-seinät.

Jaa eteenpäin:
 • Juho Mikkonen

  Mikä oli tuo nanopinnoite jota käytitte pintakäsittelyyn? Näyttää olevan aika hyvä vaihtoehto saunasuojalle ja todennäköisesti paremmin likaa ja kosteutta hylkivä pinta.